Sjukis Onsdag

Yehaw, jag höll mig frisk i en o en halv månad innan jag halkade tillbaka igen.
Förkyld med feber och massa hosta. Riktig gubbhosta, låter otroligt löjlig, men inte mycket att göra åt.
Har varit hemma sen igår. Tur att man blev sjuk först nu, och inte förra veckan, nu är ju alla föreställningar över och ingen börjar med något nytt innan lovet. Så bra tajming ^^
Föreställningarna gick super bra, ska lägga upp bilder när jag får tag i dem Oskar tog - orkade inte släpa runt på min feta kamera dessa dagarna, fy på mig.
När vi spelade på stadsbiblioteket i Göteborg kom Yael och tittade, det var jätte roligt och jag har saknat henne kom jag på. Fick beröm och det var ju inte helt fel det heller :)
Vi tog en fika och jag var Jacobs favorit - det är bra att ha halsband på sig när man ska flörta med små barn.

Yael o Jacke the man :)

Efter fikan med syster åkte Oskar, Tess och jag mot centralen, för att ta oss hemåt mot Uddevalla. Vi stannade till på Burger King och köpte mat, för att sedan bege oss mot bussen, men vi fick inte gå på bussen, för vi hade mat med oss. Så vi fick snällt gå av och äta upp vår mat, för att sedan ta tåget,  som gick en timme efter. Jag var inte glad, inte alls, var så arg och ville mest strypa busschaffören, långsamt.
Sen mötte vi Denise som med bestämde sig för att ta tåget med oss. Det blev en trevlig och glad resa, dessutom fick vi resa jätte billigt, för herr konduktör var fruktansvärt generös. Inte helt fel att betala 29 kronor från Göteborg Central till Uddevalla Östra! Score!
Tog det lugnt och badade när jag kom hem, min fina man hämtade mig, tack ♥
Sen kom gänget till mig och vi lirade GH och tog det lugnt. Dock blev det lite kaos med allt senare. Men när vi vaknade i söndags var allt bra igen.

I måndags hade vi vår sista föreställning, för hela skolan. Det gick superbra, känns både tråkigt och skönt att det är över. Dock ska vi ju spela den igen när vi åker till Estland till våren.
Efter föreställingen tog sjukdomen överhand och jag fick åka hem. Så nu har jag inte lämnat lägenheten på snart två dar. Hjälp!

Triss är trotsig barnunge.


Nu ska vi se om Triss behagar att komma in. Hon har fått smak för utelivet. Iaf i några timmar om dagen :)

Hej sålänge!







Frusen torsdag.

Det är rätt obehagligt att veckan kan gå så fort. Imorgon har vi föreställning. Kaos, totalt kaos. Vi har inte haft ett enda genomdrag utan avbrott.
Det känns hemskt. Men imorgon, när alla vet att det verkligen gäller så hoppas jag att det ska gå bra. Att folk kan hålla sig för skratt, och att allt ska flyta på så bra det bara går. Vill att vår första grej som grupp ska bli jätte bra!
Här är en fin fin bild på en av våra repetitioner :)

teater

Idag har det varit en vanlig torsdag med svenska o matte. Satt hela lektionen med ett freaking tal och kunde inte lösa det, Stig var inte direkt till någon hjälp heller. Jag blir så trött på att man inte kan få bra undervisning, speciellt nu när man betalar massor med pengar för att få den. Svenskan var jätte bra och vi gjorde olika skrivövningar, vi skrattade mycket :)
Efter skolan åkte Oskar, Theres o jag till Uddevalla. Vi fick skjuts av snälla Tina som har en stor bil :) Oskar fick köpt sig en plattång och Theres ett par skor :) Sen klarade jag inte att ignorera min huvudvärk längre och åkte hem. Martin mötte mig vid bussen och tog min väska upp för backen - underbart.
Har badat, ätit mat, druckit varm choklad och stickat klart mössan till Oskar. Fick pengar av honom och köpte garn i färger han inte vet om än - så det blir överraskning imorgon!

Triss var jätte trött efter dagens utomhusvistelse idag med. Det hade fastnat en tejpbit på baktassen, och den hade tydligen suttit där en stund. Hon hade kämpat jätte hårt med att få av den men inte lyckats. Så när jag plockat bort den och släppt in henne gick hon och lade sig rätt omgående efter att hon kikat i sin matskål efter tonfisk.


Nu ska jag fixa lite inför imorgon, försöka bli kvitt ångestbubblan i bröstet och sova.
Solong sålänge :)

Återskapande av blogg, yehaaw.

Nu har jag suttit och läst igenom de gamla inläggen. Herre min gud vad jag gnäller!
Det är helt galet - inte undra på att ingen läser, iofs så har jag ju inte gett ut adressen till så många, men ändå.
Dock kom jag just på att det kanske kunde vara lite roligt att ta upp bloggandet igen, mest för mig själv, för att kunna gå tillbaka och läsa vad som varit.

Men tillbaka till nuet och verkligheten!
Sen sist jag skrev har det nästan gått ett år, mycket har hänt - jag har slutat jobbet! HURRA! Istället för städerska-tar-död-på-min-rygg-jobbet så har jag börjat läsa upp mina betyg :) Och inte vart som helst, utan på Ljungskile folkhögskola! Där går jag allmän linje med drama ( Draken ) och har hamnat i en alldeles underbar klass, med fina nya vänner som jag tycker hemskt mycket om. Innan terminstarten var jag fruktansvärt nervös, rädd för att det skulle bli som på gymnasiet, känna att man inte passade inte någonstans och konstant undran över vad fasen man gör här - men icke! Hittils har jag känt att jag trivs nåt otroligt, tryggt och jag litar på dem jag umgås med :) ( Ni är superbra! )

Sen så har Martin och jag skaffat råttor. Först blev det två stycken i Januari - Sylvester och Arnold - vi köpte dem av en tjej på Öckerö som haft dem en tid och sedan tröttnat. Hon hade spån i buren, så Arnold hade pga allt damm i det, fått rossel ( Råttastma ). I april, när vi flyttade från Jarlsgatan till låghusen på Tureborg, skaffade vi två små råttkillar, dessa kom att heta Strumpan och Rizzo. Dessa fyra rackare har olika personligheter:
Sylvester - nyfiken, kontrollfreak nästan. Så fort man öppnar en av luckorna i buren sticker han fram huvudet och sen hoppar upp för att kolla om det kom in något ärbart eller om man kanske kan försöka komma ut och kissa på stickkontakterna, det är viktigt med revir tycker han. Sen måste han alltid gömma undan extramaten de får, alla middagsrester ger vi till dem, han lägger dem bakom toaletten i deras bur och är jätte nöjd att han varit så snabb o smart att de andra inte får något. Grejen är den att när han går och lägger sig så går de andra och äter upp det. Det är såhär varje dag.
Arnold - den late, nysande tjockisen, han älskade att ligga i huset och sova och mysa, gå upp o äta och dricka, sen ner och sova igen. Åtminstonde fram tills han dog. Det hände den 3 oktober, Martins och min ettårsdag för att ha bott tillsammans. Av ålder, började tappa päls och bli gråare, tappade balansen, en förkylning tog knäcken på honom och det känns jätte hemskt att inte höra honom nysa när man tittar på tv. Vi saknar dig Arn <3
Strumpan - Anledningen till att han heter Strumpan är pga att han tycker om att krypa in i strumpor och gosa. Han gillar även att ligga i huvan bak på tröjan, men det var inte så fint att kalla honom för Huvan ... Han är den kittliga av de fyra. Vi har en liten näthylla från Ikea som de gillar att sova i. Sylvester brukar ligga och sova där framåt kvällskvisten, då kommer Strumpan och vill att Syl ska tvätta och putsa på honom. Syl gör det gärna, det enda är väl att det låter som att han håller på att tortera Strumpan till döds, för han piper nåt otroligt. I början blev vi arga på Syl och skällde, sen så såg vi att Strumpnötet gick in dit av fri vilja och Syllan bara var snäll egentligen. Stackars Sylibyl. Strumpan är även burvaktaren. Vi har skaffat oss en liten katt, hon kom hit i juli och då var ju råtterna större än henne, så hon blev rädd för dem - jätte bra tyckte vi, för tänk om hon skulle bli mordisk och kände för att äta lite extra en dag. Inte då, det var Strumpan som under en natt tyckte att hon kom för nära och bet henne helt enkelt i ena örat. Så på morgonen när vi gick upp hade hon lite torkat blod och ett stilrent hack i ena örtoppen. Inte så rockigt på kattskalan att ha blivit biten av en råtta. Nu när hon kommer nära gör Strump utfall mot henne och blottar tänderna. Han är tuff, den.
Rizzo - Den fete. Han var mobbad i början, men han gjorde revolt och har blivit ett riktigt bad ass. Han har lite rex i sig, så pälsen o morrhåren är krulliga, därav namnet. Han är en tyken liten skit som muckar gräl med andra. Terroriserar Syl tills han säger ifrån och då skriker Riz högt. Samma sak här som med Strumpan - vi trodde Syl var dum, fram tills vi såg att Riz var en liten hal typ. Men han är mysig, det är skönt att bada honom, för han torkar fort och gillar att bli kliad bakom örat.

I juli skaffade vi Triss, kattskrället som Martin säger.
Hon är en trotsålderkatt. Hon vet att hon inte får vara på köksytorna eller på borden - ändå var det något lite skrälle som stod och åt ur vår ärtsoppekastrull, som var på och stod och kokade! -.- Eller står och slickar disk i diskkon. Man blir ju galen för mindre.
Dock kommer hon när man ropar, det är jätte skönt nu när hon har börjat gå ut. Kommer nog bli mycket skivit om Triss här ...

En annan sak som hänt är att man blivit en glasögonorm. Dagen efter att man fyllt 20 så var vi hos optikern. Jojomänsan, jag var närsynt. Ringde och berättade för mamma, hon skrattade och sa " Det har du ärvt av mig, muhahah" -.-'
Man känner att det går utför när man blir gammal.
Dock var det ju hos Spechsavers, så två par till priset av ett. Detta moment var dock rätt svårt, för det var inte många bågar som ville ligga bra på min lilla tokiga näsa. Så när man väl hittat ett första par, tog det dubbelt så lång tid att hitta ett andra. Martin var lite svår att ignorera när han med gick runt och provade glasögon, det såg kul ut. Han är mysig, min man.

Nej, nu har jag nästan skrivit en hel roman. Martin ringde precis, han blev sur över att jag bloggade - han hatar det. Och visst, det gör jag med, iaf när folk har det som yrke. Rätt löjligt asså.
Nej, nu blir det skola och förberedelser för föreställning. Sen sko och byxköp med Oskar. Han behövde det, sa han.

So long!





RSS 2.0